Thursday, July 16, 2009

GUESS WHAT MY NEW HOBBY IS.

Things needed:

Lets have a closer look........ :)

One more?

The result:

Any comments?

The answer is.............

But, limited to my 4 beautiful daughters' attires and of course, MINE!

12 comments:

aWaLLiWauDDin said...

wahh... very sweet teacher... a good new hobby.. u can get income tmbhn.. if i not mistaken, upah 1 baju at around rm 30... keje ni pun xbape heavy tuk teacher dngn kshtn teacher..... hehe.. raya pun dh nk dekat... hehehehe

aWaLLiWauDDin said...

eh, tuk pengthuan teacher... my sister, syaza, now die kat form 6.. this year amik stpm...doakan kejayaan die yer... keje smbln die kat umah, jahit manik kat umah.. n aritu die ade amik kursus buat manik...

norlilasamad said...

Thanks, Liwa. Saja nak isi masa lapang. Memang saya minat menjahit dan menyulam. Dulu tak pernah ada masa terluang untuk teruskan hobi ini.
Good for Syaza. Saya mendoakan semoga Syaza dapat kejayaan cemerlang dlm STPM & seterusnya dapat melanjutkan pengajian ke peringkat yg lebih tinggi, Ameen.

Farah Alias said...

lawa la mak long buat manik. ibu pun rajin juga buat manik2 nie. :)

azie said...

Tahniah..ada hobi yang baik...takle boring sangat..ala baru nak tempah wat kan I..limited edition rupenya..

Leeza said...

Wah... Kak Nor dah ada hobi baru nampaknya. Dapatlah hilangkan rasa boring duduk kat rumah tu sambil makan2 kek. hehehe...

norlilasamad said...

Thanks Farah, Azie & Liza.
Baru nak cuba2 sambil mengisi masa terluang...

RaDiN said...

ibu~ cantik banget nih!
bilalah baju orang nk siapkn??

hihi!
ibu jaga kesihatan ek!
klu penat2, xpayah lah buat kerja menjahit² ni.. =)

jennifer said...

I recently came accross your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.


Margaret

http://howtomakecompost.info

norlida samad said...

wah! dah ada kemajuan nampak. Tak boleh cari makanlah kita nampaknya. Haha. Kalau nak tukar-tukar design bolehlah kita jumpa nanti.

norlilasamad said...

Fati,
Tunggulah bile bau dah siap, Ibu akan jahitkan labucinye. Jgn risau. Pasti lip lap punye.

Jennifer,
Thanks a lot.

Noli,
Baru nak cuba2 buat. Design semuanya dari kepala terus turun ke kain. Kita tak pro sangat bidang ni. Sikit2 tu bolehlah...

norlilasamad said...

Fati,
Sorry. Bila baju dah siap... bukan bau.